M-am gandit sa va desfat astazi cu o reteta pe care eu o folosesc de mult timp si care a fost apreciata de toti prietenii, indiferent de sex, varsta, stil de viata, credinte spirituale sau politice (nu stiu ce legatura au credintele politice dar m-am lasat dusa de val, mai ales in urma ultimelor evenimente ;))
Dar sa nu uit de unde am pornit, reteta de astazi este foarte usor de facut iar rezultatul este uimitor, nu cred ca am mancat peste mai suculent si mai aromat ca asta :).
Am folosit urmatoarele ingrediente (pentru 2 persoane):
-
2 pesti dorada de marime medie (verificati pe eticheta sa scrie pescuit, nu acvacultura)
-
4 catei de usturoi;
-
4 felii de lamaie;
-
1 frunza mare de busuioc proaspat sau 2 mai mici (puteti sa folositi si menta proaspata, merge foarte bine in combinatie cu lamaia si usturoiul).
Desigur, cantitatea ingredientelor se injumatateste pentru o singura persoana ;).
Asadar, se curata pestele de maruntaie, se spala bine si se introduc ingredientele de mai sus impreuna cu putina sare si putin piper proaspat macinat.
Apoi, fara a curata pestele de solzi (pielea caramelizate se inlatura direct in farfurie), se stropeste/unge cu putin ulei de masline.
Pestele se introduce apoi la cuptorul preincalzit la 170-180 grade Celsius si se lasa circa 40-50 de minute. Dar sa va mai zic un secret, cand e aproape gata (inainte cu 5-10 minute de a-l scoate din cuptor), stropesc pestele si cu putin otet balsamic, asa pielea se caramelizeaza in timp ce carnea ramane frageda si suculenta.
Cam asta-i treaba, un peste aromat si suculent care merge de minune cu legume asortate sau chiar cu salata, mai ales daca e gatit pentru cina.