Piept de pui la gratar cu salata de gulioare si morcovi

Va propun o reteta sanatoasa dar si foarte gustoasa si foarte usor de facut. Piept de pui la gratar asezonat cu o salata suculenta si aromata de gulioare si morcovi.

Piept de pui la gratar cu salata de gulioare si morcovi

N-aveti nevoie decat de niste piept de pui, peste care sa puneti un maglavais format din: ulei de masline, usturoi pisat (sau taiat marunt) si ceapa verde (frunze taiate) pentru aromatizare, 1-2 gulii, 2 morcovi potriviti si o jumatate de lamaie.

Bateti bine pieptul de pui, il ungeti cu maglavaisul descris mai sus, presarati sare si piper, si-l lasati sa se odihneasca-n sos.

Piept de pui

Radeti gulioarele si morcovii (pe razatoarea cu dinti mari), stoarceti de indata jumatatea de lamaie (ca sa nu se oxideze) si bagati castronul la frigider ca sa prinda un pic de aroma acrisoara.

Puneti pieptul de pui pe gratar si frigeti-l bine pe ambele parti. Scoateti salatica de la frigider, presarati sare si piper dupa gust si cam asta-i treaba. O combinatie sanatosa la care nici domnul Prof. Dr. Mencinicopschi nu ar avea nimic de argumentat ;).

Piept de pui la gratar cu salata de gulioare si morcovi

Gulioarele – sarace in calorii (25-27 kcal. la 100 gr.) dar foarte bogate in vitamina C, B6, fosfor, potasiu, magneziu, calciu – ajuta la eliminarea din organism a produsilor toxici (inclusiv a acidul uric) si intaresc imunitatea. Tot aceasta leguma miracol a toamnei este recomandata in controlul diabetului pentru ca ajuta la stabilizarea nivelului glucozei din sange. Pentru domni este foarte buna cand e consumata de doamne (ca si vinul rosu pentru doamne :)) pentru ca lucreaza un pic si la hipotalamusul feminin actionand asupra unor centrii nervosi responsabili cu inducerea excitabilitatii sexuale.

Despre morcovi nici nu cred ca trebuie sa mai spun ca sunt considerati o mina de aur din punct de vedere al continutului de vitamine si elemente nutritive.

Asa ca, nu ezitati, incercati si voi reteta acasa, este usor de preparat, delicioasa si foarte sanatoasa ;).

Piept de pui la gratar cu salata de gulioare si morcovi

Comentarii