Supa crema de ciuperci cu nuci si crutoane din paine integrala

O supa crema de ciuperci mai gustoasa decat cele la plic si in mod sigur mai sanatoasa ;).

Supa crema de ciuperci

Nu aduc aminte intamplator de supa crema la plic. Trebuie sa recunosc ca pe vremuri mai scapam si eu din cand in cand in pacatul de a cumpara cate un plic de supa crema. Nu oricare, ce-i drept, ci supa crema de ciuperci, delicioasa mi se parea la vremea aia, nestiind inca minunatia care se poate face acasa din legume proaspete, fara potentiatori de aroma si alte chimicale.

Reteta este foarte usor de facut iar ingredientele sunt lesne de gasit in orice piata sau supermarket.

Am folosit 500 de grame de ciuperci (1/2 pleurotus si 1/2 champignon), 2 cartofi potriviti, 1 pastarnac, 1 morcov, 1 ceapa, o capatana de usturoi romanesc, 1 –2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de cimbru, 25 gr. de unt (eu acum am folosit unt de casa cu mirodenii)/smantana dulce, sare si piper. Veganii pot inlocui untul/smantana cu o lingura de ulei de masline.

Supa crema de ciuperci

Am curatat de coaja morcovii, pastarnacul si cartofii, le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o oala cu apa cat sa le acopere, am adaugat putina sare si le-am lasat sa fiarba vreo 15-20 de minute. Intre timp am spalat si ciupercile, le-am taiat rondele si le-am tras la tigaie cu putin ulei de masline si cu ceapa taiata solzisori. La final am adaugat usturoiul, cimbrul, sarea si piperul pentru aroma si le-am mai lasat vreo 2 minute.

Cand legumele din oala erau aproape fierte, am adaugat ce-avem in tigaie (mai putin cateva ciupercute pe care le-am pastrat pentru ornat) si le-am dat din nou la fiert pentru inca 5-10 minute. Am pasat toate ingredientele cu un blender de mana, am adaugat untul, putina sare si putin piper si .. cam asta a fost treaba!

Am ornat supa cu cateva feliute de ciuperci salvate de la supa, niste crutoane din paine integrala de casa, miezul de la o nuca si 2-3 fire de chivas.

Supa crema de ciuperci (3)

Trebuie doar sa incercati reteta si supa crema de la plic va deveni istorie ;).

Comentarii