M-am gandit sa va desfat astazi cu o reteta pe care eu o folosesc de mult timp si care a fost apreciata de toti prietenii, indiferent de sex, varsta, stil de viata, credinte spirituale sau politice (nu stiu ce legatura au credintele politice dar m-am lasat dusa de val, mai ales in urma ultimelor evenimente ;))
Dar sa nu uit de unde am pornit, reteta de astazi este foarte usor de facut iar rezultatul este uimitor, nu cred ca am mancat peste mai suculent si mai aromat ca asta :).
Am folosit urmatoarele ingrediente (pentru 2 persoane):
-
2 pesti dorada de marime medie (verificati pe eticheta sa scrie pescuit, nu acvacultura)
-
4 catei de usturoi;
-
4 felii de lamaie;
-
1 frunza mare de busuioc proaspat sau 2 mai mici (puteti sa folositi si menta proaspata, merge foarte bine in combinatie cu lamaia si usturoiul).
Desigur, cantitatea ingredientelor se injumatateste pentru o singura persoana ;).
Asadar, se curata pestele de maruntaie, se spala bine si se introduc ingredientele de mai sus impreuna cu putina sare si putin piper proaspat macinat.
Apoi, fara a curata pestele de solzi (pielea caramelizate se inlatura direct in farfurie), se stropeste/unge cu putin ulei de masline.
Pestele se introduce apoi la cuptorul preincalzit la 170-180 grade Celsius si se lasa circa 40-50 de minute. Dar sa va mai zic un secret, cand e aproape gata (inainte cu 5-10 minute de a-l scoate din cuptor), stropesc pestele si cu putin otet balsamic, asa pielea se caramelizeaza in timp ce carnea ramane frageda si suculenta.
Cam asta-i treaba, un peste aromat si suculent care merge de minune cu legume asortate sau chiar cu salata, mai ales daca e gatit pentru cina.
No comment
Am facut reteta weekendul asta si a fost excelenta. Am servit cu zeama de lamaie si ulei de masline facut cu usturoi si oregano. Garnitura brocoli fiert, apoi cu ulei+usturoi si parmezan la cuptor. Yami , yami !
Multumesc de reteta si mult succes cu restaurantul!
Imi place mult blogul tau!
Ma bucur foarte mult ca ai incercat si mai ales ca ti-a placut reteta, sper sa mai incerci si altele :).
Multumesc pentru feedback ;).
Andreea
intrebarea mea e se poate pune si fara solzi pestele sau trebuie neaparat cu solzi pus la cuptor
Am facut reteta si a iesit cel mai delicios peste pe care l-am mancat vreodata. Singura problema e sa gasesti dorada de captura si nu de acvacultura 🙁
A iesit foarte buna dorada. Pe un pat de sfecla rosie si brocoli, totul la cuptor in vas de sticla. Partea cea mai buna este ca se face destul de repede, cam 30 de minute daca cuptorul e incins.
Plus sos de usturoi, nu se poate peste fara.
XOXO
Unde se gaseste peste pescuit si nu de acvacultura???
Multumesc mult pentru un raspuns.
Maria
Mi-a placut!Este o reteta simpla,usor de pregatit,pe gustul meu;am servit pestele cu cartofi trasi in unt.
Buna ziua ,
Este prima oara cand cumpar dorada. Am auzit ca este un peste f bun. Am insa o nedumerire! cand am curatat pestii, am cumparat 2 buc) am constatat ca urechile nu sunt deschise la culaore( adica NU SUNT DE UN ROSU INTENS SAU DESCHIS) asa trebuie sa fie ? cineva Mi-a spus ca asa este la DORADA! dAca cineva imi poate confirma sau infirma? Stiti fiind vorba de peste … problema este importanta. Decu ure4chike sunt de unrosu unchis… grena.
Astept raspunsurile Dvs.
Multumesc ,
va doresc o zi agreabila./ Ecaterina Iancu
Buna ziua ,
Este prima oara cand cumpar dorada. Am auzit ca este un peste f bun. Am insa o nedumerire! cand am curatat pestii, am cumparat 2 buc) am constatat ca urechile nu sunt deschise la culaore( adica NU SUNT DE UN ROSU INTENS SAU DESCHIS) asa trebuie sa fie ? cineva Mi-a spus ca asa este la DORADA! dAca cineva imi poate confirma sau infirma? Stiti fiind vorba de peste … problema este importanta. Decu ure4chike sunt de unrosu unchis… grena.
Astept raspunsurile Dvs.
Multumesc ,
va doresc o zi agreabila./ Ecaterina Iancu
ESTE PRIMA OARA CAND INTRU PE ACEST SITE!!!!!
Am incercat si eu reteta dar am intampinat o problema, din cauza lamaiei in zona de contact pestele a iesit amarui. Pestele in rest a iesit gustos si suculent. Solzii i-am dat jos…
Multumesc de inspiratie