Chiar daca sunt pasionata de mancarea asiatica si in special de pachetelele de primavara, ideea de preparate scufundate in ulei incins nu-mi surade deloc. Asa ca m-am pus pe treaba, nu m-am lasat convinsa de sfaturile cunoscatorilor si-am preparat minunatiile astea la cuptor, evitand baia de ulei incins cu toate efectele ei nocive ;).
Pentru 30 de pachetele am folosit urmatoarele ingrediente: 1 vanata, 1 dovlecel, 3-4 castraveciori, 1 ardei rosu, 2 legaturi de usturoi verde, 1 ridiche neagra, 1 sfecla rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac mare, o mana de taietei de orez, un albus de ou, 2-3 linguri de ulei de masline, sos de soia (pentru servire).
Am spalat bine toate legumele, am curatat radacinoasele si-am taiat toate legumele subtirel in forma de bastonase. Atentie, de la castraveti, vinete si dovlecei se foloseste doar partea cu coaja.
Am luat cate 1-2 bastonase din fiecare leguma si le-am asezat in mijlocul foii de orez. Foile de orez se decongeleaza in aproximativ 15-20 de minute la temperatura camerei si ca sa nu se deshidrateze, le-am acoperit cu un servetel umezit cu apa.
Am adaugat apoi cativa taietei de orez, inmuiati in prealabil in apa rece.
Apoi a urmat impachetarea, cred ca pozele sunt destul de sugestive ;).
Am uns capatul pachetelelor cu putin albus de oua ca sa nu se desprinda.
Am pus toate pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius. Dupa 10 minute le-am intors pe partea cealalta.
In 20 de minute erau pe masa, pregatite de a fi pozate si degustate :).
Pachetelele im plac cel mai mult inmuiate in sos de soia … ce sa va mai spun, deliciose si sanatoase ;).
No comment
Felicitari! Imi place sa vad o gospodina care nu vrea sa renunte la placerea de a pregati ceva traditional si mai putin „sanatos”, ci reinventeaza o reteta pentru a putea fi degustata de oricine e atent la silueta si/sau la starea de sanatate.
De unde luam foitele de orez? Ceva sugestii…?
Eu am gasit foite de orez la MegaImage, de la Blue Dragoon, parca. Nu sunt congelate. Pana acum nu am incercat sa fac pachetele din cauza metodei de preparare in baie de ulei, dar maine abia astept sa fac o tura in cuptor.