O reteta pe cat de delicioasa pe atat de usor de facut, chiar daca pare cam sofisticata ;).
Am folosit urmatoarele ingrediente pentru 2 persoane: 2 pulpe de rata (le-am cumparat de la Carrefour, dar se gasesc si in Cora si Real), 1 varza mica rosie, 1 varza mica alba, 1 ceapa maricica, 2 morcovi potriviti, 1 legatura de marar, cateva fire de cimbru, ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoisi cateva fire de patrunjel (pentru aromatizarea pulpelor).
Am taiat legumele subtirel, le-am pus intr-un bol si am adaugat putin ulei de masline, sucul de la 1 lamaie, cimbru, marar, sare si piper. Am facut practic o salatica :). Apoi am pregatit un maglavais din usturoi pisat, patrunjel, sare, piper si ulei de masline cu care am uns pulpele de rata pentru aromatizare.
Am incins cuptorul la 170 de grade Celsius, am pus pulpele pe varza, am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor pentru 45 de minute. Apoi am scos folia si am mai lasat totul la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, ca sa se rumeneasca un pic.
Pulpele au iesit delicioase, fragede si aromate, de varza nu mai zic, acrisoara si caramelizata de nu te mai puteai opri din mancat ;).