Surprinzatoare din cale-afara, delicioase, fine si racoroase… deliciu e putin spus cand e vorba de desertul asta, iar cei ce l-au gustat deja stiu despre ce vorbesc ;).
Chiar daca am adaptat reteta astfel incat sa se diferentieze fata de produsele din comert in primul rand prin calitatile nutritive ale materiilor prime, am avut surpriza sa constat ca aceasta combinatie de blat din faina integrala, crema de ciocolata neagra, banana, alune si menta este una deosebit de gustoasa.
Dar sa nu pierdem vremea, ca doar nu scriu postarea asta doar asa ca sa ma laud, asa ca iata si ingredientele ;):
-
Pentru aluat: 1 cana de faina integrala de grau (cam 100 gr.), 50 gr. de unt, 1 ou, 1-2 linguri de zahar brun, 1 lingurita de praf de copt (se stinge cu putina zeama de lamaie);
-
Pentru umplutura: 50 de gr. de ciocolata neagra, 150 ml. de smantana dulce, 2 galbenusuri de ou, 1-2 linguri de zahar brun, 1 banana;
-
Pentru ornare dar si aromatizare: frunzulite de menta proaspata si alune de padure.
Am pregatit mai intai aluatul, am amestecat toate ingredientele, l-am framantat si l-am intins bine in formele de mini tarte apasand cu degetul mare pe peretii formelor astfel incat sa fie cat mai subtire.
Am incins cuptorul la 170 de grade Celsius si le-am dat la cuptor pentru 10-15 minute. Ca sa castig timp, m-am apucat de crema de ciocolata. Am pus ciocolata impreuna cu smantana dulce intr-o craticioara la foc foarte domol si am amestecat din cand in cand pana am obtinut o crema. Separat am amestecat galbenusurile cu zaharul pana cand s-a dizolvat zaharul iar apoi am turnat compozitia peste ciocolata si am mai dat-o la foc cateva minute (pana cad a devenit mai consistenta).
Intre timp am scos si tartele din cuptor, le-am lasat nitel sa se raceasca, ca sa iasa mai usor din forme … et voila 🙂
Am taiat banana feliute subtirele, am asezat cate o feliuta in fiecare tarta si cu mare grija am turnat crema de ciocolata iar apoi am le-am ornat pe fiecare cu cate o aluna de padure si cate o frunzulita de menta proaspata.
Cam asta-i treaba, o combinatie excelenta de gusturi, asa ca dragi gurmazi, mamici, tatici, bunici … indrazniti de incercati reteta si de n-o fi buna, pe mine sa ma certati ;)!
Paste Fericit!
No comment
Foarte aspectuoase si foarte gustoase! Imi plac mult tartele acestea, mai ales ca sunt si cu menta!
[…] pentru o zi de naștere și a încântat privirile și gusturile noastre. M-am inspirat puțin de aici pentru că am încercat rețeta respectivă în urmă cu ceva vreme și a fost un adevarat […]
[…] Pentru ganache, punem pe baine-marie ciocolata cu smântâna și ținem pe foc până se topește ciocolata. Așezăm câte o felie de banană în fiecare tartă. Turnăm apoi ciocolată și decorăm cu o frunză de mentă și o alună. Frumoase, gustoase, ușor de pregătit. Sursa mea de inspirație este aceasta. […]
[…] Tarte cu ciocolata, banane, alune si menta […]
Deliciu vizual.
Tare curioasa sunt cat sunt de gustoase.
Voi incerca
[…] Pentru aluat am folosit 1 cana de faina integrala de grau (cam 100 gr.), 50 gr. de unt, 1 ou, 2 linguri de zahar brun, 1 lingurita de praf de copt (se stinge cu putina zeama de lamaie) si un varf de cutit de sare, adica exact ingredientele si cantitatile folosite pentru tartele cu ciocolata, banane, alune si menta. […]